Student gids: ambachten voor alle smaken

Zoals elk jaar, heeft de Student Journal zopas haar Guide 2010-2011 trades. "Het doel van deze speciale editie is een overzicht van de belangrijkste opdrachten die bestaan ​​in Frankrijk te verstrekken, alle activiteitssectoren. Nou We willen er jonger, dwz middelbare scholieren te helpen bij hun keuze van oriëntatie. "Maar de meeste "oude" zal ook hun account.

Hoewel het kort ( twintig lijnen ) , elke " job" kaart bevat essentiële informatie, zoals salaris , opleiding , de belangrijkste taken of karaktereigenschappen die nodig zijn om de taak uit te voeren . Er zijn meer dan 400 beroepen die worden beoordeeld , aangevuld met bewijs. Van deze twintig hebben een directe relatie met nieuwe technologieën zoals Internet , IT en multimedia .

Op het gebied van informatietechnologie en telecommunicatie , zijn meer dan 10 transacties bestudeerd. Ongeacht het niveau van de studie (aangeduid of ontvangen ) , zullen de lezers aangetrokken door deze sector tekort aan arbeidskrachten in staat zijn om een baan te vinden op hun gemak. Architect van informatie betaald € 30.000 per maand systemen , maar heeft een lade 5 , de verkoper micro - computer zonder diploma , met een maandsalaris van € 8000 , alle aspecten worden hier behandeld .

Speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in multimedia en Internet , een dozijn platen zijn ook beschikbaar. Het bevat de beschrijving van een bedrijf waarvan de hoofdactiviteit is , is er nog heel weinig tijd , een eenvoudige hobby : surfen op het internet . Nu , volgens de auteurs , een " Netsurfer " ( dat wil zeggen een professionele surfer ) kan verwachten te betalen € 9000 per maand .

Teken van de groeiende invloed van nieuwe technologieën sector , handel high - tech worden vastgehouden, niet alleen in hun legitieme onderwerpen , te weten " Computer Telecommunicatie " en " Multimedia - Internet . " De " Marketing - reclame " gebied bevat een dergelijk bedrijf op de business van web-marketeer . In een ander deel , de auteurs ook spreken van " multimedia journalist " . Beter om nieuwsgierig browsen deze gids , want het internet is nu ( bijna ) overal ...