De rol van headhunters

Zoeken, selecteren, overtuigen toekomstige medewerkers van een klant, zijn de sleutelwoorden van een headhunter. De directe benadering van kandidaten die wervingsbureaus is handig vooral voor hoge posities (managers, leidinggevenden, managers ...)


Wie zijn headhunters?

Headhunters zijn adviseurs werkzaam in recruitment bedrijven. Zij leiden een actief onderzoek waarin zij zich identificeren potentiële kandidaten in sectoren en functies in de buurt van vacatures in hun klanten.
Vaak afgestudeerden van het hoger onderwijs (master of postgraduaat Human Resource Management) uit het onderzoek, psychologen of graphoanalysts (minder), ze hebben over het algemeen een goede ervaring in het bedrijfsleven achter de rug. Ze profiteren van een echte aanpak, min of meer rechtstreeks met de banen die zij geacht worden te leveren voor het bedrijf.


Wat zijn headhunters?

Hun missie is om het probleem van de rekrutering van elke klant bedrijf in detail te analyseren. Elke persoon geïdentificeerd als een potentiële kandidaat wordt dan persoonlijk en vertrouwelijk contact.

Dit systeem van directe benadering van werving is gebouwd in 8 stappen :
1 ) Analyseer in de diepte het economisch klimaat van het bedrijfsleven : de analyse van de persoonlijkheid van het bedrijf
2 ) Analyseer de vacature in het bedrijf : functieomschrijving
3 ) Identificeren van potentiële kandidaten op de markt ( bestaande of nog niet )
4 ) Breng deze mensen direct , discreet en vertrouwelijk (telefonisch )
5 ) Evalueer via een of meer interviews potentiële kandidaten , hun persoonlijkheid , hun motivatie en ervaring
6 ) Naar de betrokken onderneming het gedrag van werving door het presenteren uitgebreide records op elke geselecteerde kandidaat
7) Vergelijk de uitspraken van elk
8) Bewaken van de integratie van de uiteindelijk gekozen kandidaat voor het bedrijf

Vaak headhunters pocheren kandidaten door hen een nieuwe positie voordeliger : de missie is in dit geval extreem moeilijk , omdat we de klant of de kandidaat niet mag misleiden . De adviseur moet aandacht voor detail in de selectie van toekomstige medewerkers van een bedrijf .

Outlook: hoofd jacht online!

Bedrijven kunnen nu contact opnemen met wervingsbureaus en brengen hun advertenties direct op het net.
Vandaag de dag meer en meer aanwervingen zijn op het web geplaatst!
Bedrijven en kandidaten, zie de wervingsbureaus in abcjobbeschaft vermeld.

Wervingsbureau